Jump to content
Len69Coupe

It's finally running :)

Recommended Posts

So after 5 years of not having a running engine in my Mustang we finally got the new one going. Life get's in the way and before you know it time has flown by.

Of course it didn't just fire right up with no problems though. 1st we had a bad coil which took a few hours to figure out. Then we had the firing order screwed up. It has a Trick Flow Stage 1 cam which complicated the matter. It would run on the Trick Flow and stock firing order, but was backfiring pretty bad. Took my son and I a day to figure out that the firing order goes counterclockwise, not clockwise, duh! It's actually my fault, but in my defense it's been 40 years since I even thought about a firing order, lol.

I still have some wiring to clean up and a whole lot of body work to go, but it's a huge step for me and has me motivated to get it done.

Thanks to the forum and especially Mach1 Driver for his awesome wiring diagram.

 

 

2016-09-17 16.17.54.jpg

2018-11-26 17.33.36.jpg

2019-01-13 13.06.35.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know the feeling, it shows real accomplishment, even if it took 5 years.  It is so worth it. 

Good for you!  Maybe it will be done in 5 more years? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...